Windows 9x & Me Værktøjer

Ressourcemåler

 

Ressourcemåler findes i Systemværktøjer (hvis ikke skal du installere det ved hjælp af Windows Installation i Tilføj/Fjern Programmer). Er god til at finde evt. programmer der enten ikke frislipper ressourcerne igen eller er langsomme til det.

Ressourcemåler starter som et grønt ikon i systembakken. Når musen føres hen over kan man se ressourcer i %.
Hvis du dobbeltklikker på ikonet får du en boks op skærmen.

I begge tilfælde ser du hvor meget af computerens ressourcer der er ledige.

Ressourcemåler

Her er der 82% Brugerressourcer og 89% GDI ressourcer tilbage. Systemressourcer er både Bruger og GDI, derfor vil værdien her altid være den samme som den laveste af enten Bruger eller GDI.
Brugerressourcer er til at køre programmer. GDI er til den grafik

Med Ressourcemåleren kan man følge hvor meget et program tager af ressourcerne. Og hvor hurtigt det er til at frislippe dem igen, når Programmet lukkes.

Hvis de ledige ressourcer når under 10% vil Windows advare om, at der er få ressourcer tilbage, systemet kan blive ustabilt og det anbefales at lukke ned for nogle programmer/vinduer.

Du kan også se antallet af ledige Systemressourcer ved at højreklikke på Denne Computer - vælge Egenskaber og fanen Ydeevne. Hvis du vil have en mere nøjagtigt måling af ledige rssourcer efter opstart kan du kopierer genvejen til Ressourcemåleren til Programmer > Start for at få Ressourcemåler til at starte sammen med Windows.

Lidt forklaring på hvad ressoucerne egentlig er og hvorfor det ikke har noget at gøre med CPU eller RAM kan du finde på Ressourcer.

Tilbage     Til øverst på siden

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!