Windows 9x og Me Trimning

Oprydning

 

Sådan fjernes de unødvendige filer:

Under systemværktøjerne findes Diskoprydning der kan indstilles til at tømme Papirkurven og .tmp filer.
Personlig synes jeg ikke den er meget bevendt da den ikke rydder ret godt op i .tmp filerne, og Papirkurven er jo ret let at tømme alligevel.

En gang "manuel" oprydning er også forholdsvis hurtig gjort.

Tøm papirkurven, der skal jo være plads til alle de overflødige filer vi fjerner nede i Windows og omegn.
Du kan i øvrigt indstille hvor meget af din harddiskplads Papirkurven må optage, ved at højreklikke på den og vælge Egenskaber.

 

Åben Stifinder og find mappen Temp under Windows mappen.

Vær opmærksom på at der sommetider også findes en
Temp mappe direkte på C: drevet.

Under fanen Vis vælger du Detaljer

menuen Vis

Derefter klikker du på Ændret ovre til højre i vinduet, så du får de ældste datoer øverst. Hold Shift tasten nede og marker den nederst af dem du vil slette. Du kan roligt slette alle temp filer der ældre end end den aktuelle dato.

Midlertidige filer

Under Windows mappen findes (normalt) også mappen Temporary Internet Files.
Her gemmer browseren små filer af billeder og andre elementer fra web-steder der er besøgt, så den hurtigt kan åbne dem igen. Det er jo meget smart, men det kommer nu også til at fylde en del. Så er det sommetider nødvendig at fjerne dem.
Du kan også begrænse pladsen de skal optage i Indstillinger i Internet Explorer ( findes under fanen Vis i IE4 og under Funktioner i IE5).
Filerne kan i øvrigt også slettes derfra (sletter dog ikke cookies).

Cookies har også en mappe for selv under Windows, de kan også slettes. Hvis der er mange, så marker filen Index, og Inverter markeringen i menuen Rediger. Slet skidtet, det er stort set ikke andet end små spioner 

Der findes nogle gode programmer til at finde overflødige filer. Jeg kan anbefale Space Odyssey og Easy Cleaner, som der er links til på siden Download.

Easy Cleaner har også den funktion at den kan fjerne ugyldige nøgler i Registreringsdatabasen, som den gemmer en kopi af i nogle dage (kan indstilles). De andre filer puttes i Papirkurven, så helt væk er de altså først når den tømmes. Space Odyssey opretter en backupmappe.

Advarsel Easy Cleaner kan ødelægge vigtige nøgler i registreringsdatabasen ved brug i Windows ME

Et godt program til at rydde op i registreringsdatabasen er Microsofts egen RegClean (se Download). 

Efter oprydningen er det en god idé at vente nogle dage med at tømme papirkurven, "just in case" som de siger vestpå :-)

Opdatering: Se Cleaners

  Tilbage     Til øverst på siden

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!