Artikler

Usenet - en god kilde til mere viden

Opdateret: 30-12-2001

Nyhedsgrupper om Computer og Windows.

Nyhedsgrupper hedder det, men i forbindelse med computer og Windows er det vel mest spørgsmål og svar, samt lidt debat omkring emnet. Det er en god kilde til at skaffe sig mere viden om computere og Windows.

Hvad kan du bruge dem til:

Har du et problem med Windows kan du beskrive det i nyhedsgruppen dk.edb.system.ms-windows, du vil så ofte få svar fra nogle der haft samme problem og kender en løsning. Det er ikke sikkert du lige skal kaste dig ud i at forsøge med det første svar du får, men vent lidt og se om andre også svarer. Hvis svaret er helt forkert kan du godt regne med at det vil blive kommenteret af andre.

Inden du spørger:

Spørg i den rigtige gruppe. Er det et problem med at din printer ikke vil skrive rigtig ud, så er det nok ikke en Windows gruppe, men en hardware gruppe du skal spørge.
Giv dit indlæg en sigende emne overskrift, f.eks. giver emnet "Windows problem" jo ikke meget information. Derimod vil "Blå skærm ved nedlukning af Win 98SE" give mening og sikkert også fremme interessen for at svare hos dem der ved noget om netop det.
Husk at opgive de nødvendige oplysninger. f.eks. om det er Windows 98 eller Me, om din computer, og hvad du har prøvet uden held. Hvornår problemet opstod osv. Det giver større chance for at få den rigtige løsning hurtigt.

Hvordan finder du nyhedsgrupperne ?:

Din internetudbyder har en nyhedsserver og du kan sikkert finde information om hvad serveren hedder hos dem. Du kan se hvordan du opsætter dit mailprogram eller finder en anden newsreader på: https://usenet.dk/info/newsreadere.html

Google Grupper:

Søgemaskinen Google har også indekseret alverdens nyhedsgrupper. Det kan være en stor fordel at bruge Googles Grupper til at søge efter hjælp og råd.

Oversigt over samtlige grupper:
Google Grupper

 

Nogle nyttige danske:
groups.google.com dk.edb

groups.google.com dk.edb.system.ms-windows

groups.google.com dk.edb.hardware

groups.google.com dk.edb.netvaerk

groups.google.com dk.edb.sikkerhed.virus

 

Links:

Her finder du oplysninger om usenet, hvad det er, hvilke danske der findes og hvordan du gør:
https://www.usenet.dk/

Oversigt over danske nyhedsgrupper der omhandler EDB:
https://www.usenet.dk/grupper.pl?list=dk.edb

Og så er det nok en god idé lige at kigge på:
https://www.usenet.dk/netikette/

 

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!