Hvad er ERP og hvad kan det egentlig gøre for dig?

 

Som lille virksomhed er ERP systemer nok ikke det første man tænker på at anskaffe sig. Men ligesom med så mange andre ting, så er der altid en grund til at det er godt at forberede sig på den udvikling ens virksomhed vil tage når den vokser.

Jo større en virksomhed bliver, desto flere funktioner bliver nødvendige og man kan ikke selv varetage dem alle. Derfor er det godt at have et program, som kan hjælpe en med at styre de mange processer. Det er her ERP kommer ind i billedet.

Enterprise Resource Planning (ERP) er forretningsprocesstyringssoftware, der gør det muligt for en organisation at anvende et system med integrerede applikationer til at styre virksomheden og automatisere mange back office-funktioner i forbindelse med teknologi, tjenester og menneskelige ressourcer. ERP-software kan bruges til at integrere alle aspekter af en opgave - herunder produktplanlægning, udvikling, fremstilling, salg og marketing - i en enkelt database og brugerflade.

 

Hvad kan ERP bruges til?


ERP-software består typisk af flere enterprise-software moduler, der købes individuelt, baseret på, hvad der bedst opfylder de specifikke behov og tekniske evner der er i organisationen. Hvert ERP modul er fokuseret på et område af forretningsprocesser, såsom produktudvikling eller markedsføring.

Nogle af de mest almindelige ERP moduler omfatter dem til produktplanlægning, indkøb, lagerstyring, distribution, regnskab, marketing, økonomi og HR. En virksomhed vil typisk bruge en kombination af forskellige moduler til at styre back-office aktiviteter og opgaver. Nogle af de opgaver er blandt andet processtyring af distribution, supply chain management, videnbase for service, tilpasning af de forskellige elementer i virksomheden, så man kan optimere og automatisere så mange af funktionerne, som muligt. Derudover kan ERP bruges til styring af priser, lavere indkøbsomkostninger, forbedre nøjagtigheden af finansielle data, lette bedre projektplanlægning, reducere overflødige opgaver, regnskabsførelse samt styring af personale- og lønningslister.

En af de ERP systemer, som bruges oftest i sammenhæng med Microsoft, er Dynamics AX. ERP systemer bruges af vidt forskellige brancher, så derfor er det en fordel at det kan være så dynamisk og fleksibelt, som muligt. Det kan blandt andet bruges i detailhandelsbranchen, hvor man ofte gerne vil integrere sin webshop med sine kundedata fra alle de salgskanaler man har. I stat og kommuner er det et effektivt værktøj til at give adgang til informationer, som kan tilpasses den enkelte bruger.

Produktionsvirksomheder er også storforbrugere af disse systemer, da de kan få beregnet tid og omkostninger af produktionen på baggrund af styklister og processkemaer. Systemet kan endda optimere produktionen og lagerstyringen ud fra de kendte princip FIFO, hvor det gælder om at komme af med varerne i den rigtige rækkefølge.

Der er ingen tvivl om at ERP er en klar hjælp til de større virksomheder, som ellers skulle gøre meget af arbejdet manuelt eller bruge flere forskellige, mindre egnede programmer til det. Hvis din virksomhed er klar til at vokse, kan det være du skal overveje om du også er klar til et ERP system.

 

    Kontakt/ Mail  

Wintip.dk

Jeg håber du får stor fornøjelse af Wintip.dk. Har du ris, ros,eller kommentarer er du velkommen til at sende en mail.

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!