Rejsen mod en god digital virksomhed

I dag er det utrolig vigtigt at tænke i digitalt i alle facetter af en virksomhed. Det gælder fra organisationens struktur og mindset til virksomhedens medarbejdere. Hvis man skal opnå en god digital virksomhed er det essentielt at fokusere på det store billede ellers opnår man ikke succes med digitalisering af sin virksomhed.  Der er meget at hente for en virksomhed hvis de implementer en digital strategi og der er mange forskellige fokusområder for en virksomhed. Læs med her, vi gennemgår nogle gode punkter.  

Digital kommunikation  

Kommunikation gennem digitale kanaler er blevet et must for virksomheder, for at styrke den digitale udvikling. Både ekstern og intern digital kommunikation.

Den eksterne digitale kommunikation gennem sociale medier, mail og hjemmesider er essentiel hvis en virksomhed skal opleve vækst og øge deres kundegrundlag. Det gælder uanset om det er B2B eller B2C. Gennem digital ekstern kommunikation er der rig mulighed for at styrke de relationer, som er så vigtige. En virksomhed har mulighed for vise deres værdier, fortælle deres historie og vise hvad de, hvilket kan styrke forholdet mellem kunderne og virksomheden.

Når det kommer til intern kommunikation, så er det ikke kun mails der er vigtige. Der er mange andre digitale muligheder for at styrke den interne kommunikation. Der findes mange platforme der er værd at investere i. Det kunne blandt andet være i et chatprogram, der kan installeres både på computeren og telefonen, så man internt i virksomheden nemmere har mulighed for at kommunikere med hinanden på kryds og tværs – selv hvis man er ude af huset eller i udlandet på forretningsrejse. Derudover kan et intern chatprogram hurtigt være med til at løse eventuelle problemer, som i værste tilfælde måske kan ende i en konflikt på arbejdspladsen. Med et chatprogram kan man hurtigt få sat en stopper for den rullende snebold. På den måde sikrer man sig af snebolden ikke vokser sig større, hvor man som virksomhed er nødsaget til konflikthåndtering.

Digital sikkerhed

Når en virksomhed implementer digitale løsninger og omlægger sin organisation til at tænke strategisk orienteret i forhold til den digitale udvikling, er det også vigtig at vide hvordan man beskytter sig. Der er mange faldgruber en virksomhed kan falde i, hvis man ikke er opmærksom. Det gælder alt fra virusprogrammer til at beskytte sin telefoner.

En af de største trusler mod en virksomhed er det såkaldte ”Ransomware”, hvor digitale forbrydere hacker sig ind i en virksomheds servere og kan få kontrol med alt. Alt fra data, filer til computere. Og den eneste mulighed en virksomhed har for at få kontrollen tilbage er ved at betale en løsesum. Det er en situation virksomheder for alt i verden skal undgå. Derfor er det en nødvendighed at investere ordentligt i digital sikkerhed. Få installeret software der kan advare om potentielle farer, sørg for at krypter data og adgangskoder grundigt, så det bliver svært for hackere at få adgang til dine filer.

Dette er en meget højpraktisk sikring at dit udstyr, men det er også vigtig at sikre sig lavpraktisk.

At lavpraktisk beskyttelse er det en god idé at beskytte sin telefoner med et cover. En virksomheds personale bruger en smartphone rigtig meget og det kan være dyrt for en virksomhed konstant at skulle erstatte ødelagte telefoner. Så hvis en virksomhed har en aftale om at deres medarbejdere skal have iPhone 7 til deres arbejde, så sørg for at skaffe et iPhone 7 cover til dem med det samme. Det betaler sig i længden.

Optimer arbejdspladsen med digitale produkter

Det er også en god idé at se på hvilke digitale produkter der kan optimere en virksomheds arbejdsplads.

Det kan være alt fra have online kurser eller webinarer, som medarbejdere kan benytte sig af. Dermed er det muligt hurtigt at blive klogere omkring et emne, som kan hjælpe virksomheden fremadrettet. E-læring er en god digital fremgangsmåde for at forbedre kompetencerne hos en virksomheds medarbejdere.

Der findes også nogle mere ”lette produkter”, der kan optimere den digitale udvikling hos en arbejdsplads. Det kunne være et fjernsyn, som viser vigtig info til medarbejderne, eller nogle lette bluetooth højtalere, som kan bruges når der skal være lidt baggrundsstøj i løbet af dagen eller hvis der skal være lidt musik til fredagsbaren.   

Alt sammen vigtige områder at fokusere på når en virksomhed skal optimere den digitale rejse.  

 

    Kontakt/ Mail  

Wintip.dk

Jeg håber du får stor fornøjelse af Wintip.dk. Har du ris, ros,eller kommentarer er du velkommen til at sende en mail.

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!