Skal du lave din egen WAMP server eller leje et webhotel?

Lad os starte med at forklare hvad en WAMP server egentlig er. Det er en forkortelse for Windows, Apache, MySQL, PHP. De sidste 3 er dem man normalt anvender på en Linux server for at drive en webserver, altså sådan en der viser hjemmesider til omverden. Når de anvendes på Linux, kaldes det for LAMP.

WAMP er altså et program til Windows der lader dig lave en webserver, så du fra din egen computer kan vise hjemmesider til omverden. Når du lige har installeret serveren, så kan det være du skal give programmet adgang til nettet igennem din firewall. Når det er gjort, så kan du ved at indtaste din IP adresse i browseren se det som webserveren viser verden.

 

Hvad er ulemperne ved WAMP

Alle store webservere kører på Linux, og det er den en grund til. Kernen har nemlig overtid vist sig at være langt mere stabil end Windows, og det er egentlig den største ulempe. Er du alligevel der hvor du overvejer om du skal starte med at have din nye hjemmeside hostet på din egen computer, så skal du overveje at den skal være tændt hele tiden. Altså 365 dage om året.

Hvis du vælger at hoste hjemmesiden i dit lokale miljø, så skal du også være opmærksom på, at andre ting du bruger computeren til, vil nedsætte hastigheden på visning af din hjemmeside. Det kan både være ting der bruger ressourcer på din computer, men også ting der bruger båndbredden på din internetforbindelse.

Af de årsager mener jeg du skal vælge en anden og bedre løsning ved at leje fx et webhotel. Der findes en bred vifte af muligheder, og de fås i mange prisklasser, mange endda med rabat muligheder. Der findes en god oversigt over muligheder for en dansk udbyder på webhotelsoversigt.dk

 

Hvad er så fordelene ved WAMP

Hvis du allerede har en hjemmeside, og gerne vil lege med mulighederne for at ændre på design mm. Så er det en ideel løsning af hentet hele hjemmesiden ned på din computer, her kan du så i fred og ro arbejde med design, tekst og kodning af din hjemmeside uden, at de besøgende skal mødes at rod eller fejlbeskeder.

Hvis man gerne vil lære at kode hjemmesider i PHP, men ikke har lyst til at købe et webhotel før hjemmesiden man gerne vil lave er kodet færdig, så er det også en ideel løsning med WAMP, her kan man nemlig i ro og mag, og helt uden omkostninger lærer at programmere hjemmesiden.

Et eksempel på en hjemmeside der er udviklet i et lokalt miljø, for så senere at blive lagt op på en webserver hos et webhotel er DressYou.dk, som du kan se er der ingen udfordring i den måde at håndtere det på.

 

    Kontakt/ Mail  

Wintip.dk

Jeg håber du får stor fornøjelse af Wintip.dk. Har du ris, ros,eller kommentarer er du velkommen til at sende en mail.

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!