Sådan lærer du at skrive hurtigt

Rigtig mange ønsker at blive dygtige til at skrive hurtigt. Det kan nemlig hjælpe en helt masse steder i hverdagen – privat som professionelt. Derfor er det også vigtigt at gøre op med sig selv, om man vil øve sig på det – for så kan det hurtigt blive meget nemmere at skrive hurtigt.

Og hvem vil ikke gerne kunne fyre en lang besked afsted til vennerne på ingen tid? Eller kunne skrive lynhurtige koder i spillene? Der er rigtig mange fordele ved at skrive hurtigt, og vi kigger her lidt nærmere på, hvordan kan man øve sig på det.

Træn hele tiden

Når man skal være god til noget, skal man træne hele tiden – og gerne hver dag. Sådan er det selvfølgelig også, hvis du vil blive god til at skrive. Sørg for at øve dig, hver gang du har chancen for det. Når du skal skrive en besked til vennerne, så skriv hurtigst muligt – du kan altid rette til senere.

Det samme gør sig gældende, hvis du skriver en skoleopgave – eller noter i klassen. Sørg for, at du får fyldt mest muligt på siden til at starte med. Jo flere ord du skriver, jo hurtigere bliver du også til at skrive dem.

Find det rette tastatur

Du skal selvfølgelig sørge for at finde det rigtige gamer tastatur til en start. Du kan kigge på flere ting, når du vurderer, hvilket tastatur du vil have. Først og fremmest bør du undersøge, om du bedst kan lide et fladt tastatur, hvor knapperne stort set hænger sammen, og hvor der ikke er højdeforskel fra knapperne til selve skelettet. Eller om du faktisk bedst kan lide et højere tastatur, hvor der er større adspredelse og højdeforskel.

Vil du finde det bedste udvalg af gaming tastaturer – samt en lille guide.

Brug flere teknikker

Når du øver dig i at skrive hurtigt, så kan du bruge flere slags teknikker. Nogle kan bedst lide at skrive med alle fingrene, hvilket i mange sammenhænge kan være en god variant, hvis man lærer det rigtigt. Det kræver dog også en del træning, hvis man skal være rigtig skarp til det.

Du kan også vælge at lave din egen teknik, som sagtens kan komme til at fungere, selvom den måske ikke er officielt anerkendt. Nogle skriver eksempelvis primært med langefingeren, men bruger så enkelte andre fingre som hjælpere, når der skal bruges bogstaver fra yderkanten af tastaturet.

Det er en god idé at øve sig i flere teknikker, så du nemmest kan finde den rigtige for dig.

Hurtigt og fejlfrit

Der er to vigtige ting, når du skal skrive på et tastatur. Det skal gerne gå stærkt, og det skal gerne være uden fejl. Øv dig derfor i begge dele, når du skal lære at skrive hurtigt. Selvfølgelig må der gerne komme fejl, når du træner, men prøv at minimere dem mest muligt, så du pludselig kan skrive i et højt tempo, uden at der er for mange sjuskefejl, som forstyrrer læsningen. 

 

    Kontakt/ Mail  

Wintip.dk

Jeg håber du får stor fornøjelse af Wintip.dk. Har du ris, ros,eller kommentarer er du velkommen til at sende en mail.

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!