Sådan gør du din motorcykel vinterklar

Sommeren er for længst slut, og de lyse nætter er skiftet ud med korte, mørke dage. Motorcykel sæsonen slutter officielt den 30. november. Det er altså med andre ord tid til at få gjort motorcyklen vinterklar, så den spinder som en drøm, når dækkene igen rammer den danske asfalt til foråret. Det er altså, hvis man ikke er én af dem, der er helårsmotorcyklist. Læs med her, og få de bedste råd til at gøre motorcyklen klar og parat til vinterstart. 

1. Ind i varmen

Hvis du ikke har planer om at trille en tur ud på vejene i vinterhalvåret, så er det et must, at motorcyklen bliver opmagasineret indenfor i tørre og varme omgivelser. Hvis du har en garage selv, så er det ideelt at opstalde motorcyklen her. Har du derimod ikke mulighed for at sætte cyklen i varmen på din egen bopæl, kan du betale dig fra det. Der findes mange firmaer, som specialiserer sig i opbevaring af motorcykler i vinterhalvåret. Her kan man ofte, mod betaling, få vinterklargjort cyklen. Så er det eneste, du skal, når foråret tilsmiler de danske vej, at sætte dig op på cyklen og køre ud i det blå.

2. Skift olien

Vil du rigtig forkæle din motorcykel, så skift olien, inden du opstalder cyklen. Ved at skifte olien og rense oliefilteren op til vinter, undgår man nemlig, at der henover vintermånederne dannes kondens inde i motorcyklen. Dette kondens kan altså lynhurtigt sætte sig som rust indvendigt i cyklen, og det er altså rigtig svært at komme af med igen. Derudover bør du smøre alle bevægelige dele på cyklen, så den er tip top i stand til den nye sæson.

3. Husk forsikringen!

Kan du ikke få nok af de fede ture på kværnen, og nænner du ikke at opstalde den flotte cykel for vinteren, så skal du måske lige tjekke din forsikring, inden du sætter dig op på cyklen for at køre en tur i perioden 30. november til 1. marts. Denne periode ligger nemlig uden for den officielle motorcyklen sæson, og mange forsikring selskaber dækker kun skade m.m. inden for denne sæson. Hvis du absolut ikke kan undvære at køre en tur i vinterhalvåret, bør du altså sikre dig, at din forsikring også dækker i vintermåneder. Hvis ikke du har styr på forsikringerne, kan du nemt komme til at overtræde loven. Der er nemlig ulovligt at køre på sin motorcykel – ligesom det er i bil – uden at den er forsikret.

4. På med vinterdækkene

Har du fuldstændig styr på forsikringerne og er helårsmotorcyklist, så er det vigtigt, at du har monteret vinterdæk på kværnen. Det er i forvejen farligt at køre bil på isglatte veje, men det er endnu farlige på motorcykel. Mens bilen har fire hjul til at styre i glat føre, har motorcyklen kun to. Så hvis det ene skrider, så skrider det andet altså også. For din egen og dine medbilisters skyld bør du altså få monteret vinterdæk på motorcyklen, inden du triller ud på en tur i det frostklare vintervejr. Og som altid bør man som hovedregel køre efter forholdene.

Står du og mangler et par vinterdaek til motorcyklen, kan du finde et stort udvalg her.  

 

    Kontakt/ Mail  

Wintip.dk

Jeg håber du får stor fornøjelse af Wintip.dk. Har du ris, ros,eller kommentarer er du velkommen til at sende en mail.

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!