Hvilken hastighed skal dit internet have?

Som forbruger kan det være svært at gennemskue hvilken internetforbindelse, der egentlig er behov for. Men i virkeligheden er det også svært med firkantede tommelfingerregler for, hvad der er den rigtige hastighed. Det afhænger derimod af den enkeltes behov og forventninger. Nogle har intet imod at skulle vente et par sekunder før siden er indlæst, hvorimod andre har en forventning om, at siden nærmest er indlæst inden enter-knappen er trykket helt ned. Men ikke desto mindre kan nedenstående pejlemærker være dit udgangspunkt i jagten på den rette bredbåndshastighed.

 

Surfing

Hvis du blot surfer på nettet, så burde alle hastigheder på markedet være tilstrækkelige. Det er intet problem at surfe på nettet med 2-4 Mbit fra en computer. Men du bør være opmærksom på, at for hver enhed (computer, spilenhed, telefon, tablet etc.), der skal være tilkoblet bredbåndsforbindelsen på samme tid, bør du have mindst 2 Mbit til rådighed pr enhed. Med en Fullrate rabatkode har du mulighed for at anskaffe dig den internethastighed, som passer bedst muligt til dig og dine behov.

 

Streaming

Vil du derimod også have mulighed for at streame videoer eller se Netflix på din computer uden at forbindelsen bliver sat under et unødvendigt pres, bør du afsætte omkring 6-8 Mbit pr. enhed, og hvis du vil streame i 4K-kvalitet, skal du op på omkring 30 Mbit pr. enhed for, at det fungerer optimalt. Hvis du har brug for at sende og hente filer hurtigt fra internettet, sætter dette naturligvis også hastighedsbehovet op. Hvis du streamer tv via internettet, så bør du også overveje at investere i en højere bredbåndsforbindelse for at få den bedst mulige oplevelse. Helt grundlæggende er en god tommelfingerregel at runde op, når man vælger hastighed.

 

Hvad kan føre til dårlig streamingkvalitet?

Har du også haft problemer med streaming, hvor kvaliteten har været svingende? Hvis svaret er ja, går du måske også tror, at problematikken er knyttet til din internethastighed. Det kan naturligvis også være tilfældet, men oftere er det computeren, der er synderen. Ved at rydde op i computeren kan du forbedre din streamingoplevelse. En anden mulighed er, at du prøver at skifte browser. Her har de fleste haft de bedste oplevelser i enten Chrome eller Firefox. Et skifte af browseren er et let sted at starte, hvis streamingkvaliteten er svingende.

 

 

Et hurtigt hastighedsoverblik

  • 2-9 Mbit: Du får en linje, hvor du kan besøge sider på nettet, tjekke mail og netbank uden problemer. Du kan se en video i glimrende kvalitet, hvis du har mindst 4-5 Mbit. Ikke alle udbydere tilbyder hastigheder på 9 Mbit eller mindre.
  • 10-19 Mbit: Du kan sagtens se videoer og alt andet på nettet. En fin forbindelse – også hvis du har 2-3 computere på nettet samtidig.
  • 20-35 Mbit: Glimrende hastighed, hvis du har flere computere på nettet – tilstrækkeligt selv med 4-5 computere på nettet samtidig.
  • 35+ Mbit: Til den kræsne forbruger. Du skal have en del computere på nettet eller have særlige hastighedskrav, hvis du skal have det fulde ud af hastigheden.

 

    Kontakt/ Mail  

Wintip.dk

Jeg håber du får stor fornøjelse af Wintip.dk. Har du ris, ros,eller kommentarer er du velkommen til at sende en mail.

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!