Skab de bedste vilkår for kontorarbejde

Ejer du en virksomhed, hvor du bruger meget tid foran skærmen, kan du med fordel læse med her. Vi bringer gode råd i forhold til at optimere vilkårene på arbejdspladsen. Det gør sig både gældende i forhold til selve arbejdet foran skærmen, men også i forhold til trygheden på arbejdspladsen, både for dig som chef, men også for medarbejdernes tryghed.

Bedre vilkår foran skærmen

Det kan være anstrengende at sidde foran en skærm hele dagen, hvorfor det kan være en fordel at gøre skærmen mere venlig for øjnene. Det kan man gøre ved at indstille lysstyrke og kontrastforhold. Det kan nemlig forstyrre synet meget, hvis lysstyrken er skruet helt op, hvilken den som oftest er. Man kan nemt ændre på dette, hvilket mange personer ikke er klar over og derfor tager til takke med de faste computerindstillinger.

Ydermere kan det være hårdt for kroppen at sidde foran skærmen hele dagen. Man kan med fordel anskaffe sig et skrivebord, som automatisk kan køres op og ned. Når man så har brug for at afbræk fra den siddende position, kan man køre bordet op, for at arbejde stående. Afveksling er godt for kroppen, og kan medvirke en bedre kropsholdning. At sidde i en fast stilling mange timer hver dag, kan desværre føre til anspænd og ubehag i kroppen. En del danskere søger hjælp til rygproblemer, som følge af kontorarbejde. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på sin krop, når man bruger mange timer foran skærmen.

Opnå tryghed på arbejdspladsen

Er man chef for en virksomhed, følger der bestemte bekymringer med. Det er som oftest i forhold til, at der bliver lækket fortroligt materiale, at der bliver stjålet fra arbejdspladsen, osv. Derfor har flere virksomhedsejere tyet til overvågning af medarbejdere. Mange chefer kan nikke genkendende til at have opnået ro i maven, da de med overvågning føler, at virksomheden er sikker. Når man arbejder foran computeren dagen lang, kan man nemt tilgå overvågning, så man kan følge med i, hvad der sker rundt omkring i virksomheden, hvis man pludseligt får mistanke om noget.

Til medarbejdernes fordel

For at optimere medarbejdernes vilkår, kan man give dem muligheden for at have indflydelse. Man kan eventuelt holde møder en gang om måneden eller hver anden måned, hvor man gennemgår forskellige problemstillinger på arbejdet. Dermed kan alle markere for at sige noget, og dermed få deres holdning til syne på arbejdspladsen. Hvis en medarbejder har kritik, kan det være svært at bringe op foran alle kollegaer og chef til et månedsmøde. Derfor kan man med fordel give medarbejderne en mulighed, for at komme ud med deres mening anonymt. På kontoret kan man for eksempel opsætte en ris og ros kasse, hvori man kan putte de ting, man har svært ved at sige til et månedsmøde. Dog kan emnet diskuteres på månedsmødet, uden nogen ved hvem afsender er.

Man kan gøre meget for at sikre sine medarbejdere gode vilkår. Udover det ovenstående, kan man også sørge for at medarbejderne har en fortrolig kilde at gå til, hvis der er noget, der går dem på. Dermed kan man få styr på problemstillinger på arbejdet, som muligvis ikke er synlige. En sådan talsperson skal love fortrolighed, og hjælpe medarbejdere i forhold til privatproblemer, problemer på arbejdet, henvisning til outplacement ved opsigelse – og meget mere. På denne måde kan medarbejderne føle sig trygge, da de ved, at de er i gode hænder uanset hvad.

Man kan gøre meget for at optimere vilkårene for sin virksomhed. Når man er chef, skal man gøre op med sig selv, hvad man ser af problemer, og hvordan disse problemer kan løses. Ydermere skaber man bedre vilkår for virksomheden, hvis man som chef er tryg – hvilket man kan blive med overvågning - og at medarbejderne er trygge, som de kan blive med en fortrolig kilde at betro sig til.

 

    Kontakt/ Mail  

Wintip.dk

Jeg håber du får stor fornøjelse af Wintip.dk. Har du ris, ros,eller kommentarer er du velkommen til at sende en mail.

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!