Sådan får du en hurtigere computer

Annonce

De fleste af os bruger vores computere dagligt og endda i stor stil. Vi bruger vores computere både på arbejdet og til private sager derhjemme, fx til at betale regninger eller bestille nyt tøj. Derfor er det vigtigt, at vores computere fungerer, som de skal, lige gyldigt om man har en Mac eller den nyeste lenovo notebooks. Som et moderne menneske i en digital tidsalder er det vigtigt, at vores computere virker optimalt, så vi kan få mest ud af alle de mange muligheder, som teknologiens verden tilbyder os. Men som de fleste af os ved, så bliver ens computer langsommere og langsommere med tiden. Er din computer blevet langsom, så kommer vi her med 4 nemme trin til, hvordan du får en hurtigere computer.

Ryd op på dit skrivebord

De fleste af os har mange dokumenter, filer og billeder liggende på skrivebordet på vores computere, og hvis man gerne vil have, at ens computer skal gøre bedre og hurtigere, så bør man fjerne så mange af tingene som muligt. De filer, der ligger på skrivebordet, har nemlig deres eget RAM-forbrug, hvilket gør din computer langsom. Jo flere filer der ligger, jo langsommere er din computer altså.

Ryd ud i din harddisk

Jo mere man bruger sin computer, jo flere unødvendige filer bliver der gemt på computerens harddisk. De unødvendige filer optager en masse plads, som gør computeren langsom. Derfor bør du slette alle de filer, du aldrig bruger.

Tøm papirkurven

Når du har fjernet tingene fra skrivebordet og harddisken, skal du huske at tømme computerens papirkurv, hvis du gerne vil have en hurtigere computer. I det hele taget er det vigtigt at huske at tømme papirkurven ofte, for i papirkurven ligger der nemlig alle de gamle filer og dokumenter, som du har slettet fra din computer igennem tiden. Men så længe de ligger på computeren, så fylder de stadig og får computeren til at blive langsom. Så tøm papirkurven, og få en hurtigere computer.

Fragmentér din harddisk

Nu bliver det en smule mere teknisk, men hvis du gerne vil have en hurtigere computer, kan det være nødvendigt at fragmentere din harddisk. På alle computere er filerne på harddisken delt op i mange små dele. De små dele er spredt ud over hele harddisken, så de bruger hele diskens plads. Det kan være meget smart, fordi harddisken på den måde bliver udnyttet bedst muligt. Men ulempen er, at computeren kan blive langsom, fordi det tager længere tid for den at finde og læse de spredte filer. Ved at fragmentere din harddisk bliver alle filerne samlet i én klump, og på den måde bliver de lettere for din computer at finde og læse.

 

    Kontakt/ Mail  

Wintip.dk

Jeg håber du får stor fornøjelse af Wintip.dk. Har du ris, ros,eller kommentarer er du velkommen til at sende en mail.

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!