Det skal du vide om VPN

Sponsoreret indhold:

Det store internet bliver bare større og større, og det har både fordele og ulemper. Det betyder, at du skal være ekstra opmærksom på at bruge computeren sikkert, når man er online. Men det betyder også, at du har adgang til et stort univers af digitalt indhold. Med en VPN-forbindelse kan du både få større sikkerhed og flere muligheder. Læs med her og lær alt, hvad du skal vide, om VPN!

Der kan godt være nogle fordele ved at benytte en VPN-forbindelse på din computer. Fordelene er både af sikkerhedsmæssig og praktisk karakter. Med VPN kan du nemlig få adgang til endnu mere digitalt indhold verden over, samtidig med at dine personlige data er beskyttede. Hvordan? Det bliver du meget klogere på i denne artikel.

Hvad betyder VPN?

Lad os starte med det mest basale: Hvad er VPN? Du får et fyldestgørende svar på minip.dk, hvor du også kan sammenligne forskellige forbindelser og finde den bedste. Her vil vi nøjes med at give dig en kortere introduktion til begrebet, så du er med på definitionen.

VPN står for Virtuelt Privat Netværk. Det er en internetforbindelse, som du kan bruge, hvis du gerne vil være fri for at blive overvåget på nettet. Som navnet antyder er det virtuelle netværk nemlig privat. Mange bruger det derfor for at beskytte private data, fx adgangskoder til sociale medier eller netbank.

Det kan en VPN-forbindelse bruges til

En VPN-forbindelse kan benyttes til en del forskellige formål. Ét af de mest almindelige formål er at tilgå danske sites, når man er på ferie i udlandet. Her kan man således streame danske film og serier, fordi man kan benytte en dansk IP-adresse.

VPN fungerer nemlig sådan, at din IP-adresse bliver krypteret, så du kan surfe på internettet fra alle landes IP-adresser. Du er altså ikke begrænset af din aktuelle lokation, men kan være online, som om du befandt dig et hvilket som helst sted i verden. Det giver en del fordele, som du kan nyde godt af.

Udover på udlandsrejsen kan du benytte din VPN-forbindelse hjemme i sofaen. Det er smart, hvis du vil have adgang til et stort udvalg af amerikanske film og serier. Her kan du nemlig benytte en amerikansk IP-adresse, så du får mange flere titler og streaming-tjenester til rådighed. Dermed giver en VPN-forbindelse altså stor fleksibilitet og frihed på nettet, og det frigiver en masse muligheder.

VPN og beskyttelse af data

En VPN-forbindelse kan også benyttes til at optimere din sikkerhed online. Arbejder du hjemmefra, kan det eksempelvis hjælpe dig til at undgå, at virksomheden hackes. Og det kan godt betale sig, for i takt med at danskerne i højere grad arbejder hjemmefra, retter hackerne i højere grad også deres angreb imod hjemmecomputerne.

Men også når du går ud og bruger din computer på offentlige steder, kan en VPN-forbindelse beskytte dig. Du ved måske allerede, at det kan risikabelt at bruge trådløse netværk på offentlige steder som caféer og restauranter. Risikoen mindskes imidlertid betydeligt med VPN.

Det er et velkendt fænomen, at hackere opretter falske netværk for at lokke café-gængerne og lignende i fælden. Hvis du ved en fejl klikker dig ind på det falske netværk, risikerer du altså at få stjålet vigtige oplysninger. Det kan fx være adgangskoder til din netbank eller din e-mail, og det kan blive en kostelig affære.

Bruger du derimod din VPN-forbindelse som alternativ til caféens trådløse netværk, er du langt mere sikker. På det private netværk er du nemlig “usynlig” for hackerne, som hverken kan overvåge dig eller stjæle dine personlige data. Derfor kan en VPN-forbindelse være en rigtig god sikkerhedsforanstaltning.


 

    Kontakt/ Mail  

Wintip.dk

Jeg håber du får stor fornøjelse af Wintip.dk. Har du ris, ros,eller kommentarer er du velkommen til at sende en mail.

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!