Download

Nyttigt Freeware og gratis prøver

Opdateret: 21-10-2014

Mine "Tweak" filer til 9x/Me finder du på  Flere "roller" til PC'en

Advarsel Der er efterhånden en udbredt tendens til at forskellige Spyware (spionfiler) er skjult i freeware programmer. Der bliver indgået nye aftaler hele tiden, derfor kan disse "spionfiler" snige sig ind i nogle af de programmer jeg her anbefaler. Kør derfor altid den nyeste version af Spyhunter, eller Ad Aware (som du også kan finde her) efter installationen.

Download.dk.

Download.dk er en dansk side med hundredevis af freeware programmer. Hver enkelt fil på deres server bliver automatisk kontrolleret af Norton Antivirus og det er derfor sikkert, at downloade derfra. Desuden er Download.dk Danmarks første rigtige software arkiv og kan dateres helt tilbage til 1997. Et besøg i Download.dks sektion med drivers kan også anbefales. Her kan du gratis downloade alverdens drivers, eller opdatere alle på én gang.

https://download.dk/

Spyhunter

I skrivende stund (oktober, 2014) er Spyhunter det nok bedste værktøj til at kontrollere og fjerne spyware med.

Spyhunter er på dansk, let at bruge og gratis at prøve. For ca. 150 halvårligt får man den fulde version, som også fjerner alt spyware (malware, trojans osv.) med garanti! Videre har man gratis adgang til spyhunter.eu med en masse god, dansk info om programmet. Er man betalende kunde er der også gratis support fra Enigma, der har udviklet programmet. Du bør som det aller mindste prøve den gratis version. Det fungerer på alle Windows systemer fra XP og op til nyeste Windows 8.
Se mere og download Spyhunter på dansk her:

https://spyhunter.eu

Fordelaktig.no

Til de ca. 15 % af vores besøgende, som er nordmænd er her et rigtig godt tip til billig antivirus sikring.

En ny webshop, der kun sælger software online har nemlig set lyset i Norge. De sælger antivirus programmer med mere til Norges billigste priser. Det kan lade sig gøre fordi Fordelaktig.no, som de retfærdigvis hedder, ikke skal bruge penge på fragt og pakning. Du modtager simpelthen licensen elektronisk, lige så snart du har bestilt programmet. De sælger kendte titler som Norton, Bitdefender og Norman (som de fleste nordmænd kender da det er norsk).

https://fordelaktig.no

Superantispyware.

Superantispyware måske er af de bedre programmer til at finde Spyware og Malware med. Virker på Windows 7.

Der findes en gratis version og en Pro købeversion. Købeversionen adskiller sig groft sagt ved at der er realtidsovervågning - altså scanner den mens du surfer. Gratis versionen er dog fin til at scanne computeren med (kun til privatbrug). Da gratisversionen ikke køre realtissscan, kan det være en fordel at deaktivere opstart sammen med Windows - den er lidt tung, og så slipper du for "splash" vinduet der åbner ved start.
Se mere og hent den her:
https://download.dk/superantispyware-free-edition

Ad-aware.

Program til at finde og slette "spionfiler". Der er nogle freeware programmer, og websider der installere små "sladrehanke" der følger dig på nettet. Det er ikke noget farligt i det som sådan, de bruges mere i reklameøjemed. Men det er vel rarest at være fri for den slags. Det kan du blive med Ad-aware.
Du kan læse mere og downloade fra:
https://www.lavasoftusa.com/

Avast Antivirus.

Et meget populært Antivirus program i gratisversionen til private. Bruger den selv hjemme på Windows 7. Gratisversionen skal registreres, og genregistreres en gang om året. Men ellers passer det stort set sig selv. Findes i dansksproget udgave.
Læs mere og hent hos:
https://www.download.dk/avast-free-antivirus

Antivir Personal Edition.

Gratis antivirusprogram til private. Jeg har gennem længere tid prøvet det og det virker efter hensigten. Eneste ulempe er at oftest skal downloade hele programmet når det skal opdateres (ca.3,5mb).
Chris Kjølbo har lavet en fremragende guide til Antivir på dansk:
download.dk/avira-antivir-personal-free-antivirus
Du kan også læse om, og downloade det fra:
www.free-av.com/

AVG antivirus.

Har også en gratis udgave af deres Antivirus program. Er meget populær i US. Nu frigivet til hele verden. AVG giver mulighed for scanning af både ind- og udgående mails. Brugervenlig, og mulighed for autoupdate. Læs mere og download fra:
https://download.dk/avg-anti-virus-free-edition

Zone Alarm.

En god og gratis firewall. ZoneAlarm er forholdsvis let at gå til, samtidig med at den yder god beskyttelse mod hacking. Giver god kontrol over hvilke programmer der går på Internet. Fås også i en Pro udgave, der dog ikke er gratis.
OBSI ! : I indstillingerne bør du under bjælken Alerts fjerne fluebenet i "Show Alert pop up window" fordi den også aktiveres af cookies og den "popper" temmelig tit op under almindelig surfen på nettet.
Læs mere og download her: download.dk/zonealarm-free-firewall

Stone's Kopikontrol.

Et godt program til at tage backup. Der er mulighed for filsortering så nogle fil typer udelukkes eller kun medtages. Med knappen Information kan du se hvor meget det fylder. Du kan læse mere og downloade dette og flere andre programmer hos:
Stone's Software

Cobian Backup.

Godt backupprogram. Pakker i zipformat. Det kan være nødvendigt at bruge Cobians egen zip udpakker, hvis Windows ikke lige kan finde ud af det.
Læs mere og download fra:

https://www.educ.umu.se/~cobian/cobianbackup.htm

Ccleaner.

Rigtig godt værktøj til oprydning fra Piriform. Virker også på windows 7 (jeg har i hvert fald ikke opdaget noget kritisk endnu ). Med mulighed for dansk sprog.

Læs mere på:
https://download.dk/ccleaner

Defraggler.

Et andet godt stykke software fra Piriform, til defragmentering. Se:

https://www.download.dk/defraggler

DirectX:

Hent Microsofts nyeste DirectX til understøttelse af spil og multimedia.
Download fra: Download.dk/DirectX

WinSplit:

Lille snildt program der kan dele og samle store filer. Kan bruges ved backup, og hvis du skal sende filer med mail. Programmet installeres ikke i Windows. Kan køres direkte fra winsplit.exe.

Download fra PCWorld.com:
https://download.dk/winsplit

 

 

 

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!