Utilities

SAproxy - SpamAssasin

Publiceret:  20-04-2003

Slut med spam !

I Jubii Virusbasker nr. 12-2003, anbefaler Steven Snedker SAproxy til at bekæmpe spam. Jeg har nu prøvet det, og må give Steven ret - det er super effektivt til at sortere spam, uden risiko for at miste rigtig mail.

SAproxy er som navnet antyder en proxy server, hvor indgående mail bliver undersøgt. De oplysninger der altid følger en e-mail (entydig ID af afsender, IPS osv.) samt emne, og indhold, kan SAproxy afgøre om der er tale om spam eller ej. Enkelte spam-meddelelser vil dog slippe forbi - men det er de mere uskyldige af slagsen.

SAproxy kan downloades her:
https://saproxy.bloomba.com/

Installationen foregår ved at dobbeltklikke på den downloadede SAproxyInstaller.exe - programmet ligger selv en genvej i menuen Start, så SAproxy startes sammen med Windows.

SA proxy konfiguration:

Standard-indstillingerne er meget tilstrækkelige. Hvis du vil ændre det, kan du højreklikke på ikonet i Proceslinjen.

SAproxy konfiguration.

Her har jeg dog valgt High Safety, så den oprindelige spam meddelelse vedhæftes som uskadelig tekstfil. Det vil jeg anbefale, da mail i HTML format kan indeholde kode beregnet på at sende information tilbage til spam-afsenderen.

SAproxy vil som standard indsætte *****SPAM***** foran den oprindelige emne-overskrift (flueben i "Rewrite spam subject.."), Når du læser mailen vil du (på engelsk) kunne læse hvorfor den er blevet klassificeret som spam. Vedhæftet finder du så den oprindelige spam mail - hvis du som jeg har valgt High safety kan du roligt åbne den for at checke (hvis du gider).

E-mail konfiguration:

Nu skal du selvfølgelig have dit e-mail program indstillet så mail sendes gennem SAproxy. I dokumentationen findes der vejledninger til mange mail-programmer. Her vil Outlook/Outlook Express blive brugt som eksempel.

I Funktioner vælger du Konti.
Marker den konto du vil konfigurere, og klik på Egenskaber i højre side af vinduet.
Gå til fanen servere.

For at undgå forvirring vil er de områder der nævnes markeret med grønt. Sådan ser eksemplet ud inden ændringerne:

Outlook - konti, fanen servere

Under Serveroplysninger findes adresserne på hhv. POP3 og SMTP server. Hos mange Internetudbydere er det samme server. Er servene ens kan du forsætte med ændringer for POP3.

Hvis de er forskellige, bør du checke nederst ved "Server til udgående post", om der kræves sikker godkendelse. I så fald skal indstillingerne ikke længere være ens på begge servere (klik på knappen Indstillinger og flyt prikken til "Log på med disse...).

logn for SMTP

Nu til selve ændringerne for POP3:
1. I feltet "Kontonavn" under "Server til indgående post" skal dit konto-/brugernavn efterfølges af et kolon, og adressen på POP3 serveren (adressen findes under Serveroplysninger).

Kontonavn

I dette tilfælde bliver konto-/brugernavnet bugsbunny altså til bugsbunny:pop3.acme.com

2. I adressefeltet for POP3 serveren erstattes pop3.acme.com med 127.0.0.1

POP3 server

(127.0.0.1 er altid computerens interne server IP, og dermed SAproxy's adresse).

3. Det var alt. Nu ser fanen Servere sådan ud i dette eksempel:

Den færdige konfiguration

Nu bør du så checke at du kan modtage og sende mail.

Flyt spam til separat mappe:

I Funktioner vælger du Guiden Regler (hedder Meddelelsesregler i OE). Opret en ny regel hvor indkommen mail med *****SPAM***** i emnelinjen overføres til anden mappe. Du kan f.eks. oprette en mappe under Indbakken der hedder spam - selv flytter jeg det direkte til Slettet post, men jeg har efterhånden også lært at kende spam blot ved at se på emnelinjen. Så kan man jo lige skimme mappen Slettet post inden den tømmes.

Det virker, det er gratis, det er forholdsvis let at installerer og konfigurere - eneste minus er at det tager ca. 22mb hukommelse, hvis det har nogen betydning.
Jeg synes det er en billig pris for, at gøre sletning af spam hurtigt, og slippe for den risiko der kan være, hvis man uforvarende åbner spam i HTML format.

Links:

Bloomba.com hvor du kan læse mere, og downloade SAproxy:
https://saproxy.bloomba.com/

SpamAssasin.org, hvor du kan læse mere. Specielt interressant for proffer der skal sortere spam på en mail-server:
https://spamassassin.org/

Sidst men ikke mindst - Jubii Virusbasker:
https://nyhedsbrev.jubii.dk/virus.asp

 

Tilbage     Til øverst på siden

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!