Utilities

Tweakmaster

Publiceret 24-10-2001

Tweakmaster kan hentes hos: https://www.tweakmaster.com/

Selvom Tweakmaster ikke er gratis kan det prøves i 30 dage, og de indstillinger der ændres i registreringsdatabasen bliver ikke fjernet selvom programmet afinstalleres. I PRO versionen medfølger DU meter der måler hvor mange KB/s du modtager.

Tweakmaster ændrer indstillingerne for bl.a.MTU (Maximum Transmission Units) og RWIN (TCP Receive Window) samtidig med at antallet at downloads Internet Explorer kan foretage fra samme websted forøges (Max connections per server).


Optimization Wizard:

Når Tweakmaster køres første gang, starter det i Optimization Wizard. Her skal du blot angive hvilken form for Internet forbindelse du har, så kører det af sig selv.

Tweakmaster gemmer de indstillinger der er på computeren så du kan vende tilbage til dem (Load Original Settings), ligesom der er mulighed for at få Windows standardindstillinger (Windows Default).

Advanced Optimization:

Du kan også gå til Advanced Optimization og ændre indstillingerne.
Hvis har netværkskort til internt netværk og modem til Internettet skal du angive både MTU og RWIN til automatisk, ellers vil en af delene få forkerte indstillinger.

Tweakmaster - startvindue

DNS Accelerator:

Hvis du aktiverer DNS Accelerator vil Tweakmaster kører i baggrunden og gemme de web-adresser du har besøgt. På den måde vil den finde den meget hurtigere igen.

Clock Sync.:

Henter oplysninger om hvad klokken er og indstiller computerens ur.

Keep Connected:

Opdaterer forbindelsen til Internet serveren så du ikke bliver smidt af.

Bemærk at både DNS accelerator og Keep Connected kræver at Tweakmaster kører i baggrunden. I Windows 2000 og XP er der ikke grund til bekymring, men Windows 9x og Me brugere skal være opmærksomme på at Tweakmaster bruger ca. 8% af ledige ressourser, så den gevinst man opnår på Internettet kan give bagslag hvis du har meget kørende ved siden af.
DU meter bruger ca. 3% ledige ressourcer i 9x.

Tak til Tonny Bøgebjerg for at gøre mig opmærksom på Tweakmaster.

Læs også hvordan du selv kan optimerer Internet forbindelsen:
Internet trimning

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!