Windows guides

Windows i netværk

Publiceret: 14-09-2002

Indledning:

Denne guide er lavet som hjælp til opsætningen af Windows i små peer-to-peer netværk. Guiden omfatter  Windows XP Home, Windows XP Pro, Windows 2000 Pro, Windows 98SE, og Windows Me (alle testet i netværk med en Windows XP Home computer).

Det skal nævnes at siderne om opsætning af IPX/SPX i Windows er lavet i et netværk med ADSL router til Internettet. Computerne og routeren er forbundet gennem en switch. Du har måske anden type netværk og andre behov. Hvis du ikke vil bruge samme metode, betragt dem da som en vejledning i at finde rundt i opsætningen.

Jeg har valgt at bruge IPX/SPX protokollen til deling, og deaktiveret NetBIOS over TCP/IP protokollen. Det sikkert og hurtigt i et peer-to-peer netværk hvor der er adgang til Internet. Deling over IPX/SPX har yderligere den fordel at den ikke bliver spærret af Firewall. Du kan altid komme til de delte mapper når blot computeren de ligger på er tændt.

Denne guide gør ikke brug af Windows XPs indbyggede netværksguide (den er dog beskrevet lidt). Jeg har heller ikke brugt Windows XP's netværksguide på Windows XP, 98 og Me (hvad man kan), og Windows 2000 Pro (hvad man bestemt ikke bør).

Forberedelser:

Lidt om sikkerhed på lokalnet

IP og undernetmasker

Opsætning af Windows med IPX/SPX som dele protokol:

Lidt om XPs Guide til netværksinstallation

Windows XP/2000 - netværksindstillinger

Windows 98 og Me - netværksindstillinger

Fast IP i Windows XP og 2000

Fast IP i Windows 98/Me

Deling:

Aktivering af deling i Windows XP

Deling af mapper

Enkel fildeling i Win XP Pro

Opret netværksdrev

Småtips til Windows i netværk

Links:

Den danske NET_FAQ er et godt sted at finde svar på mange spørgsmål, og beskrivelser af hvad de forskellige udtryk dækker over.
https://www.net-faq.dk/

Jeg vil anbefale dig at læse Bjarne Duelunds guider til Deling af Internet - også selvom du ikke vil bruge Windows ICS. De omfatter bl.a. brugen af Windows' indbyggede guider, og Firewall.
https://www.danbbs.dk/~duelund/pcinfo/

Steve Winograd har også skrevet mange gode artikler om Windows i netværk, der er links til en del på Steve's FAQ side.
https://sfwinograd.home.attbi.com/faq.htm

 

Tilbage     Til øverst på siden

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!