Windows XP - Konfiguration

Indstillinger for CD/CDRW drev i Windows XP

Publiceret: 04-02-2003 

CD og CDRW

Windows XP har ud over Autorun (funktionen der automatisk starter en CD med autorun), også noget der hedder Autoplay. Autoplay kan indstilles til at udføre bestemte handlinger når en CD med en bestemt type filer sættes i Computeren. Når der ikke er konfigureret en bestemt handling åbnes en dialogboks, hvor du kan vælge hvad der skal gøres.

OBS: Autoplay funktionen virker også ved andre medier, som f.eks. memorysticks og memorycard læsere (til digital kamera).

Det kan være en fordel at fastsætte hvad der skal gøres - det får tingene til at kører lidt mere smidigt, især med tomme CD'er i CDR-W drev.

Åben Denne Computer og højreklik på det drev du vil indstille Autoplay på. Gå til fanen Automatisk afspilning.

Fanen Automatisk afspilning

Vælg filtype - sæt prik i "Vælg handling der skal udføres". Marker derefter den handling du ønsker og klik på Anvend. Der er naturligvis nogle CD typer hvor indstillingen "Spørg hver gang" er mest hensigtsmæssig - dog kan "Åbn med Stifinder" foretrækkes med CD'er af blandet indhold.

OBS: CD-RW drev har yderligere en fane kaldet Indspilning. Her kan du Aktivere/Deaktivere Windows indbyggede brænderfunktion.

Ønsker du at tilknytte flere applikationer (programmer) til en medietype, kan du bruge TweakUI til Windows XP. I My Computer - Autoplay - Handlers kan du markere en applikation og klikke på Edit. Du vil så få en menu frem hvor der kan sættes flueben udfor flere medietyper.

tweakui_handlers

I TweakUI er der også mulighed for helt at fjerne Autoplay helt i My Computer - Autoplay - Types. Det skal dog bemærkes at Autorun funktionen forsvinder samtidig.

Yderligere muligheder findes I Administration - Flytbare lagermedier. Du kan starte det fra Kør med: ntmsmgr.msc

mmc flytbare lagermedier

Det er nu ikke noget du får brug for i almindelighed, men hvis der er problemer med et CD drev kan du checke tilladelser osv. her. Højreklik og vælg Hjælp smiley

 

Tilbage     Til øverst på siden

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!