Download

Nyttigt software til Windows XP

Opdateret: 06-06-2003

Gør dit Windows XP hurtigere

Man kan gøre meget for at gøre sin gamle Windows-installation hurtigere og mere stabil. Vi har fundet et par gode tips til dig, som ikke ville bytte dit Windows for noget andet styresystem. Ofte er det de mest simple løsninger, som giver det bedste udfald, og der er ingen tvivl om at der kan gøres meget uden det koster en bondegård.

Opdatér dit Windows

En af de helt oplagte muligheder for at gøre dit Windows hurtigere og mere stabilt er at sørge for, at du har opdateret og kører den nyeste version, af netop dét Windows du anvender. Kører du f.eks. Windows XP skal du finde og installere de nyeste opdateringer, dette gør sig selvfølgelig gældende uanset hvilket Windows du bruger. Vær opmærksom på hvilken hjemmeside du henter dine opdateringer fra - mange hjemmesider vil kunne tilbyde dig de nyeste versioner af specifikke Windows-installationer (som ofte ikke kan hentes fra officielle hjemmesider), og du kan komme rigtigt galt afsted ift. virus, spyware og andre uønskede elementer.

Kontrollér din computer for uønskede gæster

I forlængelse af ovenstående råd vil vi helt klart anbefale, at anskaffe sig et godt antivirusprogram og ikke mindst et effektivt antispywareprogram. En del Windows installationer er kendt for at have mange sikkerhedsbrister- og huller, som hackere udnytter til at skaffe sig adgang til dit system. Herefter er din Windows-installation næsten totalt blottet, og hackere vil nemt kunne inficere dine filer med virus, spyware/malware og mange andre ondsindede elementer. Forskellen på virus og spyware/malware er, at virus ofte gør din computer ude af stand til at fungere, og spyware/malware kort sagt sløver din computer med reklamer, pop-ups og andre forstyrrende elementer. Det er derfor særligt vigtigt, at have begge typer af beskyttelse installeret på sin computer, hvis man ønsker at være sikker (og få et hurtigere Windows).

Ønsker du ikke at benytte dig af engelske programmer, hvor det kan være svært at forstå det hele, findes der et dansk udviklet antispywareprogram kaldet Anti Explorator. Programmet scanner grundigt din computer for eventuelle trusler, og giver dig efterfølgende en rapport, hvor du kan se alle de filer, som er inficeret med spyware. Programmet indeholder også andre effektive værktøjer, som sørger for at yde løbende beskyttelse, og dermed sikrer, at din computer ikke får nye infektioner. Programmet er på dansk, og der ydes dansk support alle ugens dage. Vi har haft mange brugere, som har rost Anti Explorator for dets evne til at finde spyware, og samtidig være simpelt nok til at alle kan bruge det. Du kan læse mere om Anti Explorator her, og samtidig prøve den gratis version.

Opgradér dit hardware

Et andet oplagt råd er at investere i nyt hardware til din computer, som kan booste ydeevnen i dit Windows. Mange brugere oplever at nyere versioner af Windows kræver mere af deres computere, og dermed kan det føles langsommere at bruge en nyere version. Dette kommer dog an på den specifikke version af Windows og andre indstillinger. Helt konkret kan det dog anbefales at skifte sin harddisk ud med en SSD(SolidStateDrive), som er meget hurtigere end traditionelle harddiske. Ligeledes vil det også være en kæmpe fordel at købe mere hukommelse til sin computer(RAM), da Windows ofte bruger dette til at lagre midlertidige informationer. Husk at når du vælger at opgradere dele af din computer, er det vigtigt, at de nye dele passer sammen med de andre dele. Mange vil opleve at nye SSD og visse ram typer, ikke passer ned i deres gamle bundkort. Vi vil derfor anbefale, at undersøge de forskellige opgraderinger grundigt på nettet inden du køber dem, og dermed sikre dig, at det hele passer sammen. Du kan også alliere dig med en bekendt, som har meget forstand på IT og computere.

Java Virtual Machine:

Microsoft har ikke længere Virtual Machine til download.
Du kan hente Java hos SUN:
https://java.sun.com/getjava/download.html

Alternativt kan du hente Sikkerhedsopdatering (816093) hos Windows Update.

BootVIs.

Specielt program til optimering af Windows XPs opstart. Læs mere og download hos Microsoft:
https://www.microsoft.com/whdc/hwdev/platform/performance/fastboot/default.mspx

Windows XP Powertoys

En række små ekstra programmer, heriblandt TweakUI til Windows XP.

Til XP Professional:
microsoft.com/windowsxp/pro/downloads/powertoys.asp

Til XP Home:
microsoft.com/windowsxp/home/downloads/powertoys.asp

Microsoft Baseline Security Analyzer

Smart program til Windows 2000 og XP der laver sikkerhedsanalyse på dit Windows system. Meget informativ.
Læs mere om MSBA og download fra: Microsoft Technet MSBA

Windows XP startdisketter:

Du kan downloade fil til at lave XP startdisketter med fra Microsoft.
Til Windows XP Home edition DK:
microsoft.com/downloads/release.asp?ReleaseID=35646

Til Windows XP Professional DK:
microsoft.com/downloads/release.asp?ReleaseID=35647

Til Windows XP Home edition US/UK:
microsoft.com/downloads/release.asp?ReleaseID=33290

Til Windows XP Professional US/UK:
microsoft.com/downloads/release.asp?releaseid=33291

 

Se også: Download - Nyttigt Freeware

 

Tilbage     Til øverst på siden

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!