Windows XP - Guides

Overførsel af filer og indstillinger

Opdateret 02-12-2001

Flyt dine indstillinger og filer fra nuværende  Windows eller PC til Windows XP.

Med Windows XP følger der et smart program der kan flytte dine indstillinger og filer fra en gammel computer til en ny med Windows XP. Hvis du vil lave en ren installation af Windows XP og du har flere drev det bruges til at gemme dine filer og indstillinger inden du formaterer systemdrevet (vel og mærke hvis du gemmer dem et andet sted end på det drev du formaterer).

Sådan gør du:

1. Indsæt Windows XP CD'en i den computer der skal flyttes filer og indstillinger fra og vælg "Udfør andre opgaver" (Perform Additional Tasks), vælg "Overførsel af filer og indstillinger" (Transfer file and settings). Nu starter guiden og du kan vælge hvilken måde du vil overfører filer og indstillinger på. Det kan være via direkte kabel, 3.5" diskette - eller du kan bruge "Gennemse" (Browse) til at finde en mappe eller computer på netværket du vil overfører til. Når det er gjort klikker du videre til "Næste".

vælg placering

2. Du kan nu vælge at overfører alle filer og indstillinger, kun filer, eller kun indstillinger. Du kan yderligere vælge selv at sorterer i hvad der skal flyttes. Programmet komprimerer alle filer, mapper og indstillinger så det fylder ca. det halve, men hvis du vælger alle så bliver ALLE de filer du har gemt på computeren (billeder, musik, websider, tekst- og regneark o.s.v.) flyttet og det kan fylde meget. For at prøve det valgte jeg at flytte mine Internet (Internet Explorer), Mail og ICQ indstillinger nogle mapper. Det skal bemærkes at jeg var nødt til at fjerne alle filtypenavne (*.xxx) for ellers vil alle filer af den/de pågældende type(r) jeg havde gemt på computeren blive flytte med, også fra andre mapper end de valgte. Til gengæld kan alle filtyper fjernes fra udvælgelsen (marker den øverste og klik på "Fjern"), så vil kun de filer der er i den/de valgte mappe(r) blive flyttet. Man kan også tilføje indstillinger, mapper og filer.

Efter at have samlet oplysningerne gøres der opmærksom på hvlike programmer der evt. skal installeres på Windows XP i dette tilfælde ICQ.

vælg indstillinger og filer

3. Nu kan guiden køres fra Windows XP - den findes som standard i venstre Starmenupanel - ellers er den i Programmer > Tilbehør > System værktøjer.

Det eneste jeg behøvede var at skrive mit password til e-mail kontoen, så var jeg på med det samme. Mapperne var flyttet til Documents and Settings, klar til brug. Efter installationen af ICQ virkede den som om intet var hændt.

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!