Windows XP - Guides

Genoprettelse

Publiceret: 21-04-2002

Opdateret: 10-02-2003

Geninstallation af Windows XP.

Gælder også Windows 2000.

Trin 1:

Start computeren med Windows XP/2000 cd'en. Installationsprogrammet vil blive indlæst.

 

Trin 2:

Menuen for Reparation og Installation vil blive vist. Vælg Installation.

 

Trin 3:

Nu dukker en ny menu op, med mulighed for at reparere dit nuværende Windows, eller foretage ny installation. Vælg Reparer den ekstisterende Windows (Hvis du vælger Ny installation mister du sandsynligvis alle data på drevet). Reparationen tager ikke lang tid, og som regel bevares diverse opdateringer. I nogle tilfælde foregår installtionen dog som en hel ny intallation, og tager samme tid.

OBS: Windows 2000 har flere muligheder for reperation, der kan du nøjes med at reparere opstarts/boot filer der kan også vælges mellem en Hurtigt rep. eller Manuel rep.

Læs om forskellen hos Microsoft: https://support.microsoft.com/default.aspx?scid=238359

 

Bemærkninger:

Desværre løser det ikke altid alle problemerne i første omgang. Men så kan processen gentages fra Trin 1. Da vil installationen oplyse at reparation er forsøgt en gang, og spørge om du nu vil installere/opgradere Windows igen eller foretage ny installation. Vælg installere/opgradere igen, og en komplet geninstallation vil starte . Det tager noget længere tid men så burde Windows til gengæld kunne køre.

Altså mister du intet på denne måde - bortset fra nogle opdateringer, men de kan jo hentes igen.

Advarsel Læg godt mærke til hvad der står i menuerne inden du vælger, så du ikke kommer til at overskrive din nuværende konfiguration.

Ren geninstallation:

Hvis du vil fjerne dit nuværende Windows, og installere Windows XP påny, skal du i Trin 3 vælge Ny Installation. Du får da mulighed for at vælge hvilket drev (partition) Windows skal installeres på. I den menu kan du også vælge at fjerne partitionen helt, og derefter oprette den på ny. Det er oftest den bedste måde at gøre rent bord, især hvis du vil ændre filsystem.

Computere med præinstalleret Windows XP.

Disse leveres oftest med en Recovery CD, indeholdende et image af drevet/harddisken, der genopretter computeren som den var da du fik den. De fleste producenter medsender også en speciel CD med Windows XP, der kan bruges til reperation og installation.

Links:

Der findes nu en Microsoft KB artikel hvor det også er beskrevet hvordan du kan geninstallerer fra en kørende Windows XP:

https://support.microsoft.com/default.aspx?scid=315341

Tilbage     Til øverst på siden

 

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!