Windows XP - Guides

Genoprettelse

Publiceret: 04-02-2002

Genoprettelseskonsol:

Genoprettelseskonsol kan køres ved at starte computeren med Windows XP installations CD. Når installationsprogrammet er indlæst får du mulighed for at installere eller reparere installationen. Tast R for reparation - hvis du har flere styresystemer (dual boot) vil du blive bedt om at angive hvilket system du vil logge på. Derefter skal du logge dig på med Administrator koden. Konsollen virker ligesom Kommandoprompt, men bemærk at der er ofte andre parametre (switches).

Når du er i prompten kan du skrive help for at se de forskellige programmers kommandoer. Hvis du f.eks. har bøvl med at starte computeren er det oplagt med FIXBOOT. Du kan få hjælp til parametrene ved at taste mellemrum efterfulgt af /?

Genoprettelseskonsol kan også installeres på computeren, så starter det lidt hurtigere. Det installeres fra XP cd'en ved at gå til Kør og taste:
D:\i386\winnt32.exe /cmdcons

Bemærk at du skal ændre drevbogstavet D: til det drevbogstav dit CD drev har - hvis det ikke er D: selvfølgelig smiley

Konsollen vil installere sig på C: og fylder cirka 7mb.

Jeg vil anbefale dig at søge på genoprettelse i Windows Hjælp og Support. Der kan du finde meget mere om de forskellige kommandoer og parametre, som du kan udskrive, hvis du mener at få brug for dem.

Links:

Microsoft KB artikel 314058 om Rcovery Console:
https://support.microsoft.com/default.aspx?scid=314058

 

Tilbage     Til øverst på siden

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!