Windows XP - Værktøjer

Computer Administration

Publiceret: 15-01-2002

Computeradministration vises som i Programmenuen (og i højre Startpanel). Computeradministration omfatter som standard en del værktøjer, inddelt i 3 kategorier med hver sine undermenuer. Her gælder (som altid) at højreklik giver flere muligheder eller oplysninger. Hjælp knappen giver adgang til et større afsnit i Hjælp og Support om Microsoft Management Console (MMC).

computer administration

Systemværktøjer:

Logbog hvor du kan se forskellige oplysninger om fejl osv. Se eksempel her

Delte mapper - viser hvilke mapper du har åbne for deling i netværk inklusiv printere, med info om hvad der eventuelt bliver brugt i øjeblikket.

Ydelseslogger tilhører bl.a. Ydeevne (Systemovervågning) som du kan bruge til at overvåge forskellige områder af ydelsen - f.eks. hukommelse og CPU forbrug.

Enhedshåndtering er stort set den samme som i Windows 9x, se evt. Enhedshåndtering i Win9x værktøjer, og et lille tillæg om driverrollback.

 

Lager:

Flytbare lagermedier og den tilhørende mappe Biblioteker. Flytbare medier er f.eks. CD'er. Bilbiotekerne er f.eks. dine CD drev. Her kan det være en god idé at checke om drevene (højreklik og vælg Egenskaber) er aktiverede og administratorerne har alle rettigheder, hvis du har problemer med CD drev.

Diskdefragmentering er der ikke så meget brug for i XP som i 9x. Det er næsten kun når der er installeret større programmer/spil at der er behov for at defragmentere. Start med Analyser og du får besked om det er nødvendigt at defragmentere. Selv køre jeg nu defragmentering hvis jeg kan se en del røde (fragmenterede filer) områder i den grafiske analyse. det kan tage lang tid, men er som altid afhængig af størrelsen på drevet og hvor fragmenteret det er.

Diskhåndtering kan både slette og oprette drev (hvis ledig diskplads) ligesom drevbogstaver og filsystem (FAT til NTFS) kan ændres. Bruges med lidt varsomhed.

 

Tjenester og programmer:

Tjenester er en lang række programmer der kører i baggrunden. Her kan du se hvilke og hvad de gør. Se eksempel her.

WMI er til at administration i store netværk og bruges normalt ikke på hjemme pc'er.

 

Du kan lave dit eget værktøjskonsol ved hjælp af MMC, se evt. Bjarne Duelunds artikel om MMC.

 

Tilbage     Til øverst på siden

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!