Windows 9x og Me Trimning

Et par tips til Me optimering:

 

Opgavestyring:

I modsætning til Win 98 er der ikke mulighed for deaktivere Opgavestyring fra et ikon i Systembakken.

I Windows Me skal du gå til Kontrolpanel (Start - Indstillinger), hvis du kun kan se 6 ikoner i Kontrolpanelet skal du klikke på "Få vist alle indstillinger" for at se ikonet til Planlagte opgaver.

I Planlagte opgaver kan du nu dobbeltklikke på et ikon og se/ændre indstillingerne.
Læg mærke til at der nederst i venstre hjørne er mulighed for aktivere/deaktivere opgaven.
Her kan du så slå opgaverne til og fra som det passer dig.

I fanen Tidsplan kan du indstille hvornår og hvor ofte den enkelte opgave skal køres.

Fanen indstillinger giver mulighed for at indstille om opgaven skal vente til computeren ikke har været i brug i x antal minutter. Du kan også markere at den skal stoppes når computeren bruges. Det er jo ret smart, især hvis man vil have alle ressourcer til rådighed til f.eks. Online Spil eller noget heftig fotoredigering.

Automatisk Opdatering:

Når du er i kontrolpanelet så check om du har et ikon der hedder Automatiske Opdateringer. Det søger efter opdateringer hos Windows Update i tide og utide. Bortset fra det er det da meget snildt.
Det kan også deaktiveres hvis du ikke ønsker at bruge det. Husk blot at bruge Windows Update (ikonet findes øverst i Start) jævnligt.

Internet Explorer:

I Funktioner - Internetindstillinger findes fanen Avanceret, der kan du fjerne fluebenet i Søg automatisk efter opdateringer til IE.  Når du er der vil jeg anbefale at du også deaktivere Scriptfejlfinding.
Når du bruger Windows update vil du også få opdateringer til IE (ja det er faktisk det der er mest af).

Tilbage på fanen Generelt finder du knappen Indstillinger. Der kan du begrænse den plads der skal bruges til Temp. Internet filer (Tilladt brug af diskplads). Sæt den til en værdi mellem 20Mb og 40MB.
Selv om du sletter Temp. Internet filer med knappen Slet er det ikke alt der bliver slettet.
Mappen Temporary Internet Files findes normalt i Windows mappen. Der kan du slette alle filerne også cookies, men ikke undermapperne (heller ikke nødvendigt).

Lidt Tweaks:

Ud over de almindelige tips til optimering som du finder i Windows Trimning vil jeg anbefale at du kigger på de system.ini tricks der er på siden om RAM. Du kan også prøve nogle  Flere "roller" til PC'en.
Men overdriv nu ikke, husk kun en ting ad gangen.

Restore og PChealth:

Systemgendannelse er udmærket men det tager jo ikke backup af dine data, kun systemfiler. Hvis du bruger alternative backup procedurer (Ghost/Drive Image) kan Systemgendannelse deaktiveres

Derimod er det måske ikke så smart at deaktivere PChealth idet den også styrer Systemfilbeskyttelse. Hvis du er helt desperat kan det dog lade sig gøre, men så er du måske bedst tjent med at bruge Windows 98SE istedet. Hvis du beslutter dig for at Deaktivere PChealth vil jeg anbefale dig at bruge Kontrolprogram til Systemfiler (SFC) fra Win 98 (helst 98SE).

SFC i Windows ME:
Hvis du har eller kender en der har en PC med Windows 98/98SE er det letteste at bruge Søg og skrive SFC. Kopier de tre filer SFC.EXE, SFCDLL.DLL og Default.sfc. I Windows ME opretter du en undermappe i Windows mappen og kalder den Helpdesk. Deri opretter du en mappe der hedder SFC.
Anbring kopierne af SFC.EXE og SFCDLL:DLL mappen Windows\System. Default.scf anbringes direkte i Windows mappen. Opret en genvej til SFC.EXE (højreklik og Send Til: Skrivebord).

Har du mange problemer med Windows ME ?:

Problemer med Windows ME skyldes sjældent fejl ved ME, men hardware (drivere) og konflikter med anden software installeret på computeren. Derfor vil jeg anbefale dig at checke hos producenten af enten hardware eller software om de har nye drivere/opdateringer, eller om de er bekendte med problemer i forhold til Windows ME.

Du kan se om din hardware er kompatibel med Windows ME her:
microsoft.com/windowsME/upgrade

Software problemer er ofte lettere at løse (når man endelig har fundet synderen Smiley).
En opdatering hos softwareproducenten skulle klare det. Hvis ikke så må du indstille dig på enten at undvære eller finde en anden producent der laver tilsvarende software.

  Tilbage     Til øverst på siden

 

Wintip.dk

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!